Az oldalunkat csak 18 éven felüliek böngészhetik és használhatják. Amennyiben Ön nem töltötte be 18. életévét, úgy kérjük, hagyja el az oldalt!
Webáruházunk cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Részletes leírás itt...

Elfogadom / I accept

Vásárlási szerződés és feltételek

a Mád-Urbán Kft. webshop áruházában a kalakapince.hu oldalon keresztül megrendelést leadó fogyasztók részére

 

Bevezetés-09-025198
Adószáma: 13754950-2-05

A webshop üzemeltetője: Mád-Urbán Kft.
Székhelye és postacíme: 3909 Mád, Batthyány utca 37.
Cégjegyzék száma:
05
Telefonszáma: +36 30/ 9 606 107
Elektronikus levelezési címe: info@kalakapince.hu
 

Tárhelyszolgáltató adatai:

23VNET Kft.
Cím: 1132 Budapest, Victor Hugo u. 18-22.
Ország:   HU
Telefon:   +36 1 4501222
Telefax:   +36 1 4501223

A megrendelő tudomásul veszi, hogy számára a webshopon leadott megrendelés, illetve a Vásárlási szerződés és feltételek elfogadása fizetési kötelezettséggel jár. A megrendelő rendelésének nincs alsó határa. Minden megrendelt áruhoz számlát kap a megrendelő, ami a termék származásának igazolására tovább értékesítés esetén nem alkalmas.

 

A Mád-Urbán Kft. csak a www.kalakapince.hu oldalon (a továbbiakban: webshop), a saját gyártású termékeik megrendeléseiért felel.
A vásárlási szerződés a
Mád-Urbán Kft. mint eladó, és a rendelést leadó magánszemély, vagy vállalkozás mint megrendelő (a továbbiakban: megrendelő) között jön létre a rendelés leadásával egyidőben.

 

A megrendelő a vásárlási feltételeket megismerésével teljes körűen elfogadja, és az alábbiak szerint köt szerződést a Mád-Urbán Kft.-vel.

 

1. Tájékoztatás a termék tulajdonságairól:

A webshopban a termék adatlapján feltüntetésre kerülnek az azzal kapcsolatos tudnivalók, a fogyasztást segítő információk, amelyek az előzetes tájékozódást segítik, amennyiben az oldalon nem található meg minden olyan tartalom, ami szükséges a megrendelő részére, úgy kérjük, keressen bennünket az elérhetőségeinken és tegye fel kérdését. Fontosnak tartjuk, hogy fogyasztás előtt szíveskedjen a megvásárolt és átvett termék csomagolását is gondosan áttanulmányozni, mert az tartalmaz minden olyan információt, amelyet jogszabály írja elő.

 

A vásárlási szerződés elfogadásával a megrendelő egyértelműen és visszavonhatatlanul rögzíti, hogy az általa megvásárolni kívánt termék(ek) minden lényeges tulajdonságáról meggyőződött.

 

2. Árak

A www.kalakapince.hu webáruház oldalán a termékeinknél és a termékek adatlapján feltüntetett ár az adott termék fogyasztói ára, amely nem tartalmazza a szállítási költséget.


Az árak visszavonásig, illetve módosításig érvényesek.


A
Mád-Urbán Kft. kötelezettséget vállal arra, hogy a terméket a megrendelés napján érvényes fogyasztói áron számlázza ki a megrendelőnek. Ezt az árat a szállítási költséggel együtt a megrendelőnek küldött visszaigazolás is tartalmazza.

 

3. Regisztráció

A vásárláshoz regisztráció szükséges, és az alábbi adatok megadása,
vásárolni és az oldalt böngészni csak 18 éven felülieknek lehet.

 

Regisztráció menete:

A Belépés/Regisztráció menüpontra kattintva a legördülő részben a „Regisztrálj” menüpontra kell kattintani.
A megjelenő oldalon a „Hozzon létre egy fiókot” felirat alatt adja meg az e-mail címét, majd kattintson a „Hozzon létre egy fiókot” gombra.

A következő ablakban az alábbi mezőket kell kitölteni:

o    Keresztnév

o    Vezetéknév

o    E-mail

o    Jelszó

o    Születési dátum

majd ezek után a „Regisztráció” gombra kell kattintani.

 

A következő oldalon a szállítással kapcsolatos adatokat kell kitölteni:

 

o    Keresztnév

o    Vezetéknév

o    Vállalat

o    Cím

o    Irányítószám

o    Város

o    Ország

o    Otthoni telefonszám

o    Mobiltelefonszám

o    Adószám vagy személyi igazolványszám

ezek után a „Mentés” gombra kell kattintani.

 

A következő oldalon a szállítási és számlázási címet lehet látni. Amennyiben megfelelőek az adatok, akkor a „Tovább a vásárlás befejezéséhez” gombot kell megnyomni, ha nem, akkor az adatok módosítása a „Frissítés” gombbal lehetséges.

 

Az e-mail cím és a jelszó megadásával a regisztráció és a vásárlás során természetes személy személyesen, cég nevében pedig annak képviselője jár el.


Egy e-mail címhez csak egy regisztráció tartozhat.

 

A regisztrációhoz szükséges adatok megadása a megrendelés teljesítéséhez és a számla kiállításához szükséges.

 

A regisztráció törlését a regisztrált e-mail címről küldött törlést kérő emailen keresztül tudjuk elfogadni a visszaélések elkerülésére.

 

Az adatok helyességét a megrendelő bármikor ellenőrizheti és módosíthatja.

 

Az adott megrendelés elküldött adatai az elküldést követően már nem módosíthatóak, csak telefonon.


A hibás vagy hamis adatok megadásából eredő károkért minden felelősség a megrendelőt terheli.

 

A Mád-Urbán Kft. a hibás vagy hamis regisztrációt jogosult törölni, továbbá kétség esetén a megadott adatok valódiságát jogosult ellenőrizni.

A webshopon az adatvédelmi tájékoztató elérhető.

A regisztráció elvégzésekor a megadott e-mail címre egy levelet küld a webáruház, amelyben a megrendelő a regisztrációról információkat kap.

 

4. Bejelentkezés

 

Amennyiben a megrendelő regisztrálta magát, a továbbiakban az e-mail cím és a jelszó megadásával bejelentkezését végrehajthatja a Belépés/Regisztráció menüpontra kattintva a legördülő részben a „Belépés” menüpontra kell kattintani.

A megjelenő lapon a  „Már regisztrált?” email cím és jelszó párost kell kitölteni a regisztráció során megadott adatok alapján.

Ha elfelejtette a jelszavát, akkor nyomja meg az „Elfelejtette a jelszavát?” gombot, ezután írja be a regisztrációkor megadott e-mail címét és ha az regisztrálva van a rendszerben, akkor a regisztrált e-mail címre elküld egy hivatkozást, amire rákattintva a rendszer generál egy új jelszót és kiküldi a megadott email címre, amit bejelentkezés után „Személyes adataim” gombra kattintva a következő oldalt meg lehet változtatni.

 

5. Vásárlás menete, kosár összeállítása

 

A webshopban megtalálható valamennyi terméket az oldalon történő regisztrációt követően megvásárolhatja
 a kiválasztott áru alatti vagy melletti kosár szimbólumra kattintva, ezzel a termék belekerül a webshop kosarába, mely tárolja a vásárlásra kiválasztott összes terméket. Az adott termékből vásárolni kívánt mennyiség a kosár gomb felett található „-„ és „+” jelekkel állítható be, vagy kosár tartalmának megtekintésekor is lehetőség nyílik a mennyiségek korrigálására.

A kosár tartalma a megrendelés elküldése előtt a „A BEVÁSÁRLÓKOSÁR TARTALMA” menüpontban bármikor változtatható, a bevitt adatok módosíthatók, törölhetők, mindaddig, amíg a megrendelő el nem küldi megrendelését a „Megerősítem a megrendelést” gombra kattintva. Az adott megrendelés adatait az elküldést követően már nem lehet módosítani, amennyiben erre mégis szükség van, keresse a Mád-Urbán Kft. munkatársait az elérhetőségeink egyikén.

A megrendelő tudomásul veszi, hogy a megrendelés leadása részéről ajánlatnak minősül, melyhez kötve van. 

A megrendelő a rendelés leadásával elfogadja a vásárlási szerződést. Az itt leírtak be nem tartása esetén szerződésszegést követ el, és az ezzel okozott károkért kártérítési felelősség terheli.

 

6. Fizetés módja

 

A termékek árának kifizetése kizárólag két módon történhet a megrendelés folyamatának részeként:

o    Utánvét – A megrendelő kézhezvételkor egyenlíti ki a vásárlás végösszegét.

o    Előre utalás – A megrendelő a visszaigazoló e-mail alapján elutalja a Mád-Urbán Kft. számlaszámára a vásárlás végösszegét.

7. Megrendelés visszaigazolása

 

A leadott megrendelés visszaigazolása email-ben történik, amely tartalmazza a megrendelés részleteit.

A webshop rendszere minden érvényes rendelésnek automatikusan rendelési számot ad, melyet a rendelés elküldését követően, de legfeljebb 48 órán belül a megrendelő által megadott e-mail címre küldött, amelyet automatikus visszajelző e-mail is tartalmaz. Az automatikus visszajelzés még nem jelenti a megrendelés elfogadását!

Csak a rendelésazonosítóval rendelkező megrendelés érvényes.

A beérkező megrendelések feldolgozását követően a Mád-Urbán Kft. munkatársa e-mailben visszaigazolja a megrendelést, mely tartalmazza a kiszállítás várható idejét.

A vásárlási szerződés e visszaigazolással jön létre. Amennyiben a megrendelést a Mád-Urbán Kft. két munkanapon belül nem igazolja vissza, úgy a megrendelő az ajánlati kötöttsége alól mentesül.

Amennyiben probléma merülne fel a rendeléssel kapcsolatban, a Mád-Urbán Kft. munkatársa  e-mailben vagy telefonon  megkeresi a megrendelőt.

Amennyiben esetleges technikai hiba miatt a visszaigazolás nem érkezik meg a megrendelőhöz  két munkanapon belül, jelezze azt a Mád-Urbán Kft. munkatársainak a fenti elérhetőségek egyikén.

8. Szállítás

 

A Mád-Urbán Kft. a megrendelést készlet függvényében lehető leghamarabb, de átlagosan 7 munkanap alatt teljesíti.

Amennyiben a küldemény kézbesítése a megrendelő hibájából meghiúsul, a Mád-Urbán Kft. egy alkalommal, többletköltség felszámolása nélkül megkísérli az ismételt kiszállítást egy előre egyeztetett új időpontban. Ha azonban a Mád-Urbán Kft.-nek a megrendelő hibájából nem sikerül felvenni a kapcsolatot a megrendelővel, vagy a második kiszállítás is sikertelen, akkor a Mád-Urbán Kft. jogosult a szerződéstől azonnali hatállyal, további jogkövetkezmények nélkül, egyoldalúan elállni. A vételárat a Mád-Urbán Kft. - a fuvarköltség levonása után - 14 napon belül a megrendelőnek a megrendelés kifizetése során használt lakossági folyó-, illetve bankszámlaszámára visszautalja.

A megrendelő által a megrendelés teljesítésekor jelzett mennyiségi vagy minőségi kifogás esetén az azzal érintett termék visszaszállításra kerül, jogos reklamáció esetén a Mád-Urbán Kft. új szállítási időpont egyeztetése céljából e-mailen felveszi a megrendelővel a kapcsolatot, és az ismételt kiszállítást többletköltség felszámolása nélkül teljesíti.  Megalapozatlan kifogás esetén a felmerülő költségek a megrendelőt terhelik.

A megrendelő vállalja, hogy a termék átvételéről és árának kifizetéséről a megrendelésben foglaltak szerint gondoskodik azzal, hogy azt a megrendelőnek nem szükséges személyesen átvenni, ugyanakkor a terméket csak 18 éven felüli személy veheti át.

A kézbesítést szerződött partnereink, a GLS futárszolgálat és a Magyar Posta MPL futárszolgálat látják el.

9. Vásárlástól való elállás 

A termék kézhezvételétől számított 14 napon belül a megrendelőnek lehetősége van az adott megrendeléstől indokolás nélkül elállni, az erre vonatkozó egyértelmű postai-, vagy elektronikus úton tett, írásbeli nyilatkozattal ,  a megvásárolt termék egyidejű, saját költségen történő visszaküldése mellett.

A megrendelő csak le nem járt termékek esetében gyakorolhatja az elállás jogát, és csak abban az esetben, ha a terméke(ke)t hiánytalanul és sértetlen állapotban visszajuttatja a Mád-Urbán Kft. részére, és egyidejűleg nyilatkozik az általa kifizetett vételár banki átutalással történő visszafizetésének módjáról, a számlatulajdonos nevéről.

A megrendelőt nem illeti meg az elállás lehetősége, amennyiben a termék csomagolását felbontotta, vagy az a megrendelőnek felróhatóan megsérült.

Az elállás elfogadása és az áru visszavétele után a vételárat a Mád-Urbán Kft. legkésőbb az elállás beérkezésétől számított 14 napon belül visszatéríti.
 

10. Szavatosság [11. § (1) bek. m)]

A Mád-Urbán Kft. a Polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény által kötelezően előírt kellék-, és termékszavatosságot (Ptk. 6:159. § és 6:168. §) vállalja, azzal, hogy a termékhez jótállás nem kapcsolódik [11. § (1) bek. n)].

A vásárlási szerződés határozott időre szól, a megrendelés jóváhagyásával lép hatályba és a megrendelés teljesülésével megszűnik. A szerződés mindaddig hatályban marad, amíg a felek összes egymással szembeni kötelezettségüket nem teljesítik [11. § (1) bek. p)-u)].

11. Panaszkezelés rendje [11. § (1) bek. h), v), w)]

Az Európai Bizottságnak az 524/2013/EU Rendelet által létrehozott online vitarendezési platformjának (ODR) elérhetősége: http://ec.europa.eu/consumers/odr

A Mád-Urbán Kft. minden esetben törekszik, hogy valamennyi megrendelést megfelelő minőségben, a megrendelő teljes megelégedettsége mellett teljesítse.

Amennyiben a megrendelőnek bárminemű panasza lenne, akkor az info@kalakapince.hu e-mail címre küldheti, vagy jelezheti a +36-30/9606 107 telefonszámon, illetve postai levél útján is közölheti. A Mád-Urbán Kft. a panaszt legkésőbb annak beérkezésétől számított 30 napon belül kivizsgálja, és írásban tájékoztatja a megrendelőt a vizsgálat eredményéről, valamint arról, hogy annak elutasítása esetén milyen jogorvoslati lehetőségek állnak a megrendelő rendelkezésére.

A termék átvételét követően annak minőségére vonatkozó panasz eljuttatása és kezelése a fentiekben leírt módon történik, a kivizsgálás érdekében a Mád-Urbán Kft. a termék visszajuttatását kérheti a megrendelőtől a panasz jellegének megfelelő esetleges laboratóriumi vizsgálatok elvégzéséhez. Jogos minőségi kifogás esetén, amennyiben a hiba oka nem a termék átadása után keletkezett, a Mád-Urbán Kft. a terméket térítésmentesen kicseréli, vagy a megrendelő kérésére a vételárat visszafizeti.

A panasz elutasítása esetén a megrendelő a Budapesti Békéltető Testülethez fordulhat, melynek elérhetőségei:
székhelye: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.,
levelezési címe: 1253 Budapest, Pf.: 10.,
e-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu
fax: 06 (1) 488 21 86
telefon: 06 (1) 488 21 31

A vásárlási szerződésben és a kapcsolódó dokumentumokban nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv, valamint az elektronikus kereskedelemre és a távollevők közötti szerződéskötésre vonatkozó jogszabályok az irányadók.